• IQ olympiáda

    Naša škola sa aj tento rok zapojila do IQ olympiády. Súťaž je určená pre žiakov 5.-9. ročníka ZŠ a umožňuje im porovnať si svoje logické uvažovanie s rovesníkmi z celého Slovenska. Nemeria sa ňou výška IQ. Úlohy sú všestranné a pokrývajú rôzne druhy intelektového nadania.

    V školskom kole sa na našej škole umiestnili:

    Samuel Mesároš VI.A – 1. miesto

    Bianka Kupcová VII.A – 2. miesto

    Alžbeta Semjanová IX.B – 3. miesto.

    Ďakujeme za reprezentáciu školy.

  • Pohybom ku zdraviu

    Pohyb je pre deti nesmierne dôležitý, prispieva k ich zdraviu a správnemu vývoju. Prináša zlepšenie nálady a celkového psychického stavu. Každoročne sa 10. mája oslavuje Svetový deň – pohybom ku zdraviu. Tento významný deň sme si priblížili aj my prostredníctvom rôznych aktivít. Žiaci behali, súťažili, cvičili, jednoducho boli v pohybe a svoju pozitívnu náladu vyjadrili krásnymi smajlíkmi.

    Fotogaléria

  • Cyklistické preteky

    Tretí ročník cyklistických pretekov už čoskoro!!!

    Súčasťou pretekov bude aj projekt

    „Olympiáda troch generácií“.

    Zúčastniť sa môžu deti MŠ, ZŠ, rodičia a starí rodičia.

  • Deň matiek

    Prianie všetkým mamám k ich sviatku od našich žiakov:

    ĎAKUJEME ZA LÁSKU, OBJATIA, POMOC A PODPORU.

    ĎAKUJEME, ŽE VÁS MÁME, DRAHÉ MAMIČKY.

  • Detský ples - majáles

    Druhý ročník Detského plesu, tentokrát v podobe majálesu si deti (ale aj rodičia) vychutnali v piatok 3.5.2024. Tradične v skvelej atmosfére sa všetci vytancovali a zabavili.

    Fotogaléria

  • Slávik Slovenska

    Výborné umiestnenie dnes dosiahli naši speváci v okresnom kole súťaže Slávik Slovenska. I. kategória: Ján Skyba III.A - 1. miesto, II. kategória: Sophia Kočanová - účasnícky diplom, III. kategória: Tomáš Vaľko - 2. miesto. Blahoželáme a ďakujeme za prípravu Mgr. Vladimírovi Mikulaničovi.

    Fotogaléria

  • Šiestaci na mestskom úrade

    Žiaci šiesteho ročníka s vyučujúcim Mgr. Jurajom Klamom sa v rámci predmetu občianska náuka a témy „Obecná samospráva“ zúčastnili exkurzie na Mestskom úrade v Sobranciach. O činnosti mestského úradu, jeho jednotlivých zložkách a mestských organizáciách žiakom rozprávali primátor mesta Ing. Ján Sklár, zástupca primátora mesta Mgr. Peter Čurpakovič a vedúca školského úradu PaedDr. Lívia Kaššajová.

    Fotogaléria

  • Vesmír očami detí

    Zaujímavé výtvarné práce našich žiakov už tradične postupujú do celoslovenského kola súťaže ,,VESMÍR OČAMI DETÍ“. Tento rok bude našu školu reprezentovať práca s názvom „Súhvezdie Strelca“, ktorej autorom je Peter PROKOP VI.A. Srdečne blahoželáme.

  • Čo vieš o hviezdach

    Čo vieš o hviezdach

    Tento rok sme sa premiérovo zapojili do astronomickej súťaže „Čo vieš o hviezdach“, ktorú organizuje Krajská hvezdáreň a Zemplínske kultúrne centrum v Michalovciach. Dňa 24.4.2024 sa uskutočnilo krajské kolo tejto súťaže, ktorého sa zúčastnili naši šikovní žiaci – bratia Richard a Juraj Praščákovci. V silnej konkurencii žiakov celého Košického kraja sa nestratili. Súčasťou podujatia bola aj prehliadka hvezdárne na Hrádku v Michalovciach, ktorej cieľom bola popularizácia astronómie a meteorológie.

    Fotogaléria

  • McDonald's Cup

    V okresnom kole súťaže v malom futbale McDonald's cup, ktoré sa uskutočnilo 26.4.2024 si družstvo našich žiakov vybojovalo výborné druhé miesto. Blahoželáme!

  • Skrášlime si svoje mesto

    Do osláv DŇA ZEME v meste Sobrance prispeli svojou prácou aj žiaci našej školy, ktorí pomohli skrášliť okolie a upratať odpadky z viacerých častí mesta. Ďakujeme žiakom VI.B, VII.A a VIII.A triedy, ktorí priložili ruku k spoločnému dielu, aby naše mesto bolo krajšie a čistejšie.

    Fotogaléria

  • Škola v prírode 2024

    Tohtoročná „ŠKOLA V PRÍRODE“ v krásnom prostredí Tatier v dňoch 22.4.-26.4.2024 pod vedením Mgr. Jozefa Hubera, v spolupráci s Mgr. Michaelou Pachovou a Janou Novotňákovou bola poučná, zábavná, relaxačná aj dobrodružná...

    Fotogaléria

  • Malý futbal chlapcov

    Školský pohár SFZ chlapcov v malom futbale sa uskutočnil 23.4.2024. Napriek tomu, že naši chlapci ako jediní zo všetkých účastníkov neprehrali ani jeden zápas, skončili po troch výhrach a jednej remíze na peknom treťom mieste. Za prípravu ďakujeme vyučujúcemu TSV Mgr. Jurajovi Klamovi.

  • Matematické súťaže

    Matematické súťaže

    Aj v tomto školskom roku sa našim žiakom v matematických súťažiach na okresnej úrovni veľmi darilo: 

    Pytagoriáda:

    kategória P3: Emanuel Mikulanič III.B - 1. miesto a úspešný riešiteľ, Samuel Copák III.B - 2. miesto a úspešný riešiteľ, kategória P4: Richard Praščák - 3. miesto a úspešný riešiteľ, kategória P5: Ján Kornúc V.A - 1. miesto a úspešný riešiteľ, Peter Širochman V.A - 2. miesto a úspešný riešiteľ, kategória P6: Damián Tiža VI.B - 2. miesto, Juraj Praščák VI.A, Rebeka,Kostrejová VI.B - 3. miesto, kategória P8: Simon Novák VIII.A - 1. miesto a úspešný riešiteľ, Barbora Janová VIII.A - 3.miesto 

    Matematická olympiáda: 

    kategória Z5: Ján Čokyna V.B - 2. miesto,, kategória Z6: Juraj Praščák VI.A - 2. miesto a úspešný riešiteľ, Ján Jenčík VI.A - 5. miesto a úspešný riešiteľ, kategória Z7: Alexandra Gajdošová VII.A - 3. miesto, kategória Z8: Nina Džurdženiková VIII.A - 3. miesto

    Žiakom blahoželáme a ďakujeme za skvelú reprezentáciu. Za prípravu ďakujeme vyučujúcim PaedDr. Adele Hadvabovej, PaedDr. Ivete Džubovej, RNDr. Anne Zaujecovej a Mgr. Svitlane Tizhovej.

  • Deň Zeme

    Deň Zeme

    22. apríl – DEŇ ZEME si každoročne pripomíname rôznymi aktivitami, smerujúcimi k rozvoju environmentálneho myslenia u detí. Dnes si druháci a tretiaci užili zaujímavú besedu s lesníkmi, ktorí im priblížili svoju prácu. V nadšenej diskusii sa s deťmi rozprávali o tom, ako sa správať v lese, aký má les význam, čo ho ohrozuje a čím by aj oni mohli pomôcť našej planéte. Formou lesnej pedagogiky si žiaci precvičili vedomosti o „lesných obyvateľoch“, chránených živočíchoch a naučili sa rozoznávať zvieratá podľa stôp.

    Fotogaléria

  • Pozvánka

  • Hviezdoslavov Kubín - regionálne kolo

    Naši najúspešnejší recitátori – víťazi okresného kola, sa v stredu 17.4.2024 zúčastnili regionálneho kola Hviezdoslavho Kubína v Michalovciach, kde vo svojich kategóriách obsadili krásne tretie miesta: Mélania Popovičová IV.A a Sofia Jarecká VII.B v poézii a Timotej Mihalčo IV.A v próze. Blahoželáme.

  • Máme šikovného šachistu!

    Dňa 13.4.2024 sa uskutočnilo 6. kolo šachovej súťaže REINTER Grand Prix Humenné, kde náš žiak Richard Praščák zo IV.A triedy obsadil v kategórii chlapcov do 11 rokov krásne 2. miesto. Blahoželáme.

  • Príroda a poľovníctvo očami detí

    „Príroda a poľovníctvo očami detí“ je tradičná výtvarná súťaž, ktorú vyhlasujú obvodné poľovnícke komory v spolupráci so štátnym podnikom Lesy SR OZ Vihorlat. Najvyššie ocenenie v tejto súťaži získala naša šiestačka Veronika Kopecká, ktorej kresba bola vystavená medzi najlepšími prácami počas Zemplínskych poľovníckych dní v Dome kultúry v Sobranciach.

  • Lesnícke dni

    Žiaci 2. ročníka sa v piatok 12.4.2024 zúčastnili podujatia Lesnícke dni, ktorého cieľom bolo priblížiť žiakom, čo je poslaním lesníkov. Informácie o lesníctve, druhoch lesných zvierat a rozpoznávaní stôp zvierat žiaci získavali v tematických stánkoch. Žiaci si užili aj rôzne hry a navštívili výstavu výtvarných prác a poľovníckych trofejí.

    Fotogaléria

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola, Komenského 6, Sobrance
    Komenského 357/6, 073 01 Sobrance
  • mobil riaditeľka: 0908 709 698
    kancelária: +421 (56) 6282334
    kancelária mobil: 0911 520 140
    jedáleň: +421 (56) 6523038

Fotogaléria